Piletina u sosu od sira i artičoka
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Artičoke:
450 grama
Parmezan:
150 grama
Majoneza:
150 grama
Biber:
1 prstohvat
Pileći fileti:
4 komada
Instrukcije
Zagrijte rernu na 200 °C.
U jednoj posudi pomiješajte artičoke, parmezan, majonezu i biber.
Piletinu stavite u posudu za pečenje premazanu uljem i ujednačeno prekrijte smjesom od artičoka i sira.
Pecite u rerni 30-ak minuta, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.