Piletina u mlijeku
Sastojci
Instrukcije
Zagrijati maslac u posudi za kuhanje, zatim dodati piletinu, biber i sol po želji.
Uz povremeno okretanje, piletinu peći dok ne dobije ujednačenu zlatnu boju.
Nakon što dobije potrebnu boju, piletinu izvaditi kako bi se odstranio maslac, pa je ponovo vratiti u posudu.
Dodati i ostale navedene sastojke, pa peći 90 minuta na 190 °C, uz povremeno zalijevanje piletine sokom u kojem se kuha.
Poslužiti je zajedno sa tečnošću u kojoj se kuhala i po želji ukrasiti paradajzom, špinatom ili zelenom salatom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.