Piletina u sosu od gljiva i sira
Sastojci
Instrukcije
Pileća prsa istucite kuhinjskim čekićem.
Pomiješajte brašno, sol i biber, pa piletinu uvaljajte u ovu mješavinu.
Stavite je u tavu sa zagrijanim uljem i pecite ujednačeno s obje strane.
Gljive operite, izrežite i posušite papirnim ubrusom.
Pecite ih 5-7 minuta u tavi, na zagrijanom ulju, zatim dodajte majčinu dušicu, ocat i pileću supu koju ste prethodno napravili od pilećih kocki za supu, pa kuhajte 4-5 minuta.
Na kraju dodajte gustin i nastavite kuhati dok se smjesa ne zgusne.
Pripremljeni sos od gljiva prelijte preko pilećih prsa u tavi, zatim dodajte naribani sir, ostavite nekoliko minuta da se istopi i poslužite jelo uz pire krompir ili neki drugi prilog po želji.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.