Piletina u sosu od ruzmarina i majoneze
Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Majoneza:
250 mililitara
Limun:
1/2 komada
Sok od limuna:
50 mililitara
Ružmarin:
3 kašičice
Bijeli luk:
2 češnja
Pile:
1 komad
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/2 kašičice
Makaroni:
200 grama
Instrukcije
Pomiješajte majonezu, limunovu koru, sok, bijeli luk i ruzmarin.
U piletinu utrljajte sol i biber, a zatim stavite na roštilj sa blagom temperaturom.
Pržite piletinu s obje strane po 20 minuta, a zatim je premažite pripremljenim sosom. U međuvremenu staviti makarone u kipuću vodu i kuhati 8-10 minuta.
Nastavite prženje na jakoj temperaturi, uz povremeno premazivanje sosom.
Poslužite toplu uz preostali sos.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.