Piletina u sosu od šparoga
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Jaja:
1 komad
Pileći fileti:
4 komada
Prezla:
100 grama
Ulje:
2 kašike
Krema od šparoga:
300 mililitara
Mlijeko:
80 mililitara
Voda:
80 mililitara
Kuhana riža:
80 grama
Parmezan:
Po želji
Instrukcije
Pileća prsa potopiti u umućeno jaje, uvaljati u prezlu, pa peći na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
U jednoj od kuhinjskih posuda pomiješati kremu od šparoga, mlijeko i vodu, pa kuhati 3-4 minute.
Piletinu poslužiti sa rižom i napravljenim sosom.
Po površini posuti parmezanom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.