Piletina u umaku s koprom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Pile:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Lovorov list:
1 list
Klinčići:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Maslo:
1 kašika
Brašno:
3/2 kasika
Supa:
40 mililitara
Sok od limuna:
1 kašika
Žumanca:
1 komad
Vrhnje:
2 kašike
Kopar:
Po želji
Instrukcije
Skuhajte piletinu i povrće u kipućoj, posoljenoj vodi.
Nakon što se piletina skuha, izlijte jedan dio tekućine iz lonca u posebnu zdjelu
U tavi zagrijte maslo i brašno.
Dodajte gore navedenu tekućinu i kuhajte dok se umak ne zgusne.
U umak umiješajte sok od limuna, žumance, vrhnje i kopar.
Prelijte napravljeni umak preko kuhane piletine i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.