Pinjole s bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Pinjole:
100 grama
Maslinovo ulje:
2 kašike
Bijeli luk:
1/2 kašičice
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 120 °C.
U manjoj zdjelu pomiješajte pinjole, ulje i bijeli luk.
Prespite u posudu za pečenje i pecite 20 minuta ili dok pinjole ne počnu bojiti.
Prenesite na papirnate salvetice da bi odstranili višak masnoće.
Poslužite kao prilog uz jela s ribom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.