Pink kolačići sa okusom kokosa

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Pink kolačići sa okusom kokosa

Sastojci

Šećer:
155 grama
Voda:
60 mililitara
Bjelanca:
3 komada
Šećer u prahu:
125 grama
Kokos:
45 grama
Bademovo brašno:
30 grama
Brašno:
1 kašika
Ekstarkt vanilije:
1 kašičica
Šećer u prahu:
150 grama
Maslac:
25 grama
Sok od limuna:
2 kašičice
Boje za hranu:
Po želji

Instrukcije

  1. Stavite šećer i vodu u šerpu, pa na laganu vatru.

  2. Kada se šećer istopi povećajte temperaturu.

  3. Nakon što ova smjesa proključa, smanjite temperaturu i kuhajte još 10-ak minuta dok ne dobijete gusti sirup.

  4. Mikserom umutite 2 bjelanjka u pjenastu masu.

  5. Dodajte sirup, pa nastavite mutiti dok ne dobijete čvrstu i sjajnu pjenu.

  6. U veću posudu stavite šećer u prahu, kokos, bademovo brašno, obično brašno i preostali bjelanjak.

  7. Dodajte jednu kašiku pjene od bjelanjaka koju ste prethodno pripremili i mikserom izjednačite.

  8. U tri serije dodajite preostalu pjenu i mikserom izjednačite smjesu.

  9. Stavite jedan dio smjese u manju plastičnu vrećicu.

  10. Pripremite plehove obložene papirom za pečenje.

  11. Napravite otvor na plastičnoj vrećici, pa oblikujte oko 60 diskova dimenzija 3.5 cm, redajući ih odmah u pripremljene plehove.

  12. Pecite oko 20 minuta na 140°C dok se ne osuše.

  13. Da biste napravili rozu kremu, stavite šećer u prahu, maslac i limunov sok u jednu posudu.

  14. Mutite dok ne dobijete kremastu masu, pa umiješajte boju za hranu.

  15. Jedan kolačić premažite ovom smjesom, pa preklopite drugim.

  16. Ponavljajte ovaj postupak dok ne iskoristite sav pripremljeni materijal.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.