Pire krompir s vinskim octom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Crveni krompir:
1 kilogram
Maslac:
50 grama
Maslinovo ulje:
50 mililitara
Vinski ocat:
1 kašika
Instrukcije
Kuhajte krompir u loncu posoljene vode, na srednjoj temperaturi 10 minuta ili dok ne omekša.
Izvadite i iscijedite.
Vratite krompir u toplu tavu 30 sekundi ili dok ostatak tekućine ne ispari.
Skinite s toplote.
Zgnječite krompir uz pomoć gnječilice dok ne dobijete pire. Postepeno dodajite maslac i ulje.
Gnječite dok ne bude glatko. Začinite sa soli i biberom.
Pospite s vinskim octom pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.