Pire krompir s vinskim octom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Pire krompir s vinskim octom

Sastojci

Crveni krompir:
1 kilogram
Maslac:
50 grama
Maslinovo ulje:
50 mililitara
Vinski ocat:
1 kašika

Instrukcije

  1. Kuhajte krompir u loncu posoljene vode, na srednjoj temperaturi 10 minuta ili dok ne omekša.

  2. Izvadite i iscijedite.

  3. Vratite krompir u toplu tavu 30 sekundi ili dok ostatak tekućine ne ispari.

  4. Skinite s toplote.

  5. Zgnječite krompir uz pomoć gnječilice dok ne dobijete pire. Postepeno dodajite maslac i ulje.

  6. Gnječite dok ne bude glatko. Začinite sa soli i biberom.

  7. Pospite s vinskim octom pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.