Pirjane mrkve s jabukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Mrkve:
3/2 solja
Maslo:
1 kašika
Smeđi šećer:
1/4 šolje
Sok od limuna:
1 kašika
Cimet:
13/100 kašičice
Jabuke:
1 šolja
Kukuruzni škrob:
1 kašika
Hladna voda:
2 kašike
Instrukcije
Kuhajte mrkvu u kipućoj vodi dok ne omekša a zatim ocijedite.
Dodajte jabuke, maslo, šećer, sok od limuna i cimet. Poklopite i ostavite da pirja 10 minuta.
Pomiješajte škrob sa hladnom vodom a zatim dodajte u smjesu s mrkvom.
Dovedite do ključanja i kuhajte još 3 minute uz konstantno miješanje.
Skinite s vatre i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.