Pirjani kupus sa octom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 6 minuta
Sastojci
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
1/4 šolje
Crveni luk:
1 šolja
Bijeli luk:
4 češnja
Crveni kupus:
1/2 kilograma
Sjemenke kima:
1/2 kašičice
Pileća supa:
3/2 solja
Vinski ocat:
3 kašike
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi na visokoj temperaturi. Dodajte crveni i bijeli luk, kupus, sol i biber pa pirjajte 10 minuta uz povremeno miješanje.
Dodajte pileću supu, smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da kuha 15 minuta.
Nakon 15 minuta dodajte ocat i kuhajte još 15 minuta ili dok kupus ne omekša.
Skinite i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.