Pita od karfiola i krompira
Sastojci
Instrukcije
Karfiol i krompir skuhati u slanoj vodi, pa ohladiti.
Jaja, mlijeko i pšenično brašno sjediniti i napraviti ujednačenu smjesu uz dodavanje bibera i soli po želji.
Karfiol i krompir izrezati na manje komade i poredati ih u tepsiju premazanu uljem.
Preko povrća posuti jedan dio od pripremljene količine ribanog sira.
Preliti pripremljeno tijesto, pa preko tijesta staviti maslac izrezan na tanje trake.
Po površini posuti i ostatak ribanog sira, pa pitu peći 60 minuta na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.