Pizza s brokulom i gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Pizza s brokulom i gljivama

Sastojci

Maslac:
3 kašike
Gljive:
180 grama
Brokule:
240 grama
Brašno:
1 kašika
Mlijeko:
200 mililitara
Bijeli luk:
2 češnja
Sol:
1/4 kašičice
Mozzarela:
125 grama
Parmezan:
75 grama
Tijesto za pizzu:
Po želji

Instrukcije

  1. U tavi istopite 1.5 kašiku maslaca, pa dodajte izrezane gljive.

  2. Kuhajte ih uz povremeno miješanje 5-10 minuta, pa dodajte brokulu i 80 ml vode.

  3. Poklopite tavu i kuhajte brokulu 3-4 minute dok ne omekša.

  4. U međuvremenu, u posebnoj posudi istopite preostalu 1.5 kašiku maslaca.

  5. Dodajte brašno i kuhajte 2 minute uz konstantno miješanje.

  6. Nakon što brašno dobije zlatnu boju, dodajte mlijeko, bijeli luk i sol.

  7. Kuhajte 3-4 minute dokse smjesa ne zgusne i počne da ključa.

  8. Skinite s vatre, pa dodajte mozzarellu i 2 kašike parmezana.

  9. Razvijte tijesto za pizzu, premažite pripremljenim sosom i pospite mješavinom brokule i drugih sastojaka.

  10. Pospite mozzarelom i parmezanom, stavite u rernu i pecite oko 20 minuta na 200 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.