Pizza s brokulom i gljivama
Sastojci
Instrukcije
U tavi istopite 1.5 kašiku maslaca, pa dodajte izrezane gljive.
Kuhajte ih uz povremeno miješanje 5-10 minuta, pa dodajte brokulu i 80 ml vode.
Poklopite tavu i kuhajte brokulu 3-4 minute dok ne omekša.
U međuvremenu, u posebnoj posudi istopite preostalu 1.5 kašiku maslaca.
Dodajte brašno i kuhajte 2 minute uz konstantno miješanje.
Nakon što brašno dobije zlatnu boju, dodajte mlijeko, bijeli luk i sol.
Kuhajte 3-4 minute dokse smjesa ne zgusne i počne da ključa.
Skinite s vatre, pa dodajte mozzarellu i 2 kašike parmezana.
Razvijte tijesto za pizzu, premažite pripremljenim sosom i pospite mješavinom brokule i drugih sastojaka.
Pospite mozzarelom i parmezanom, stavite u rernu i pecite oko 20 minuta na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.