Pizza od piletine i tikvica

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 80 minuta
Pizza od piletine i tikvica

Sastojci

Brašno:
300 grama
Voda:
125 mililitara
Sol:
1/2 kašičice
Germa:
1 kašičica
Slatki chilli umak:
100 mililitara
Pileći fileti:
1 komad
Tikvice:
1/2 komada
Mladi luk:
2 glavice
Crveni luk:
2 kašike
Mozzarela:
400 grama
Cheddar sir:
60 grama
Crvena paprika:
Po želji

Instrukcije

  1. Stavite toplu vodu i sol u jednu posudu.

  2. Dodajte 250 gr brašna i germu, pa izmiješajte sastojke.

  3. Postepeno dodajite i preostalo brašno, pa zamijesite glatko tijesto, dodajući još vode po potrebi.

  4. Prekrijte posudu sa tijestom čistom krpom i ostavite da odstoji oko 45 minuta.

  5. Tanko razvijte tijesto i stavite u pleh za pečenje premazan uljem.

  6. Premažite tijesto čili sosom, zatim stavite piletinu, pola izrezanih tikvica, mozzarela sir, ostatak tikvica, mladi, zeleni luk, crveni luk i cheddar sir.

  7. Sve pospite crvenom mljevenom paprikom, chilli sosom ako želite, pa ostavite pizzu da odstoji 20-ak minuta.

  8. Stavite u rernu i pecite 15 minuta na 200 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.