Pizza od piletine i tikvica
Sastojci
Instrukcije
Stavite toplu vodu i sol u jednu posudu.
Dodajte 250 gr brašna i germu, pa izmiješajte sastojke.
Postepeno dodajite i preostalo brašno, pa zamijesite glatko tijesto, dodajući još vode po potrebi.
Prekrijte posudu sa tijestom čistom krpom i ostavite da odstoji oko 45 minuta.
Tanko razvijte tijesto i stavite u pleh za pečenje premazan uljem.
Premažite tijesto čili sosom, zatim stavite piletinu, pola izrezanih tikvica, mozzarela sir, ostatak tikvica, mladi, zeleni luk, crveni luk i cheddar sir.
Sve pospite crvenom mljevenom paprikom, chilli sosom ako želite, pa ostavite pizzu da odstoji 20-ak minuta.
Stavite u rernu i pecite 15 minuta na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.