Pizza s lukom i sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
2 glavice
Vinski ocat:
1 kašičica
Tijesto za pizzu:
1 komad
Kozji sir:
100 grama
Instrukcije
Zagrijte pećnicu na 220 stepeni.
Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
Dodajte luk i poklopite. Pecite 10 minuta uz konstantno miješanje dok luk ne omekša.
Dodajte ocat i začinite po želji.
Stavite pizza tijesto na posudu za pečenje. Kašikom prebacite smjesu s lukom a na sve to dodajte kriške kozjeg sira.
Pecite u pećnici 5-8 minuta dok se sir ne istopi a tijesto postane hrskavo.
Poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.