Pizza sa tunjevinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Tijesto za pizzu:
1 komad
Paradajz sos:
1 kašika
Bijeli luk:
1 češanj
Crne masline:
1/2 šoljice
Paradajz:
4 komada
Maslinovo ulje:
1 kašika
Kapar:
1 komad
Tunjevina:
200 grama
Bosiljak:
1/2 šoljice
Instrukcije
Zagrijte pećnicu na 220 °C.
Premažite pizza tijesto sa paradajz sosom.
Dodajte isjeckani luk, paradajz i pola maslinovog ulja.
Pecite 10 minuta dok paradajz počne bojiti a tijesto postane hrskavo.
Izvadite iz pećnice. Dodajte kapare, bosiljak i tunjevinu. Pospite s preostalim ulje.
Poslužite se.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.