Pizza-tikvice s roštilja
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Tikvica:
2 komada
Maslinovo ulje:
Po želji
Paradajz sos:
Po želji
Crveni luk:
1 komad
Sol:
Po želji
Gljive:
50 grama
Kozji sir:
100 grama
Mozzarella:
50 grama
Bijeli luk:
1 češanj
Origano:
Po želji
Instrukcije
Izrežite tikvicu uzdužno na nekoliko komada i premažite ih s jedne strane maslinovim uljem, a s druge paradajz sosom.
Crveni luk isjeckajte, pa na svaki komad pospite malo luka, paprike, gljiva, kozjeg sira, mozzarelle, bijelog luka, origana i soli.
Poredajte na roštilj i pecite oko 10 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.