Pogačice punjene sirom
Sastojci
Instrukcije
U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti brašno, sol, šećer i kvasac.
Razdvojiti žumanjak od bjelanjka, pa bjelanjak staviti u brašno.
Dodati mlijeko i ulje, pa zamijesiti tijesto.
Posudu prekriti plastičnom vrećicom i ostaviti 1-2 h da tijesto naraste.
Nakon što tijesto nadođe, ponovo ga mijesiti rukama premazanim uljem, pa podijeliti na više manjih dijelova.
Svaki dio izravnati, na sredinu staviti malo feta sira, pa zatvoriti i oblikovati pogačice.
Poredati ih u pleh premazan uljem i ostaviti pola sata da narastu.
Umutiti žumanjak, premazati pogačice i posuti ih susamom.
Peći u rerni na 200°C 40 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.