Pohovana jaja u mesu

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Pohovana jaja u mesu

Sastojci

Ulje:
500 mililitara
Kuhana jaja:
4 komada
Jaja:
4 komada
Mljevena puretina:
900 grama
Brašno:
1 šolja
Prezla:
4 šolje
Špagete:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte rernu na 175°C, zatim u tavi na 190°C zagrijte ulje.

  2. U šerpi napunjenoj vodom stavite jaja. Pustite da voda prokuha. Pokrijte, sklonite sa vatre i ostavite jaja u vrućoj vodi 10 do 12 minuta. Izvadite iz vruće vode, ohladite i oljuštite.

  3. Razvaljajte mljevenu puretinu i napravite pogačicu da obuhvati svako jaje. Vrlo lagano uvaljajte vanjski sloj puretine u brašno, zatim umočite u razmućeno jaje (4 jajeta za umutit). Uvaljajte u prezle da ravnomjerno obložite.

  4. Duboko pržite pripremljena jaja dok ne postanu zlatno smeđa, pazeći da svaka strana dobro bude pečena. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni 10 minuta.

  5. Prepolovite i poslužite, a po želji možete dodati špagete kao prilog ovome jelu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.