Pohovana piletina sa susamom
Sastojci
Instrukcije
Pomiješajte prezlu i susam.
Sjedinite umućena jaja, soja sos i bijeli luk u jednoj od vaših kuhinjskih posuda.
Pomiješajte brašno, sol i biber u posebnoj posudi.
Pileća prsa izrežite na nekoliko užih, a a dugih dijelova.
Svaki komad prvo uvaljajte u brašno, zatim u mješavinu od jaja, pa u prezlu pomiješanu sa susamom.
Pripremljenu piletinu pržite u tavi, n avrelom ulju dok ne dobije zlatno smeđu boju s obje strane.
Kada se ispeče, stavite je na tanjir obložen papirnim ubrusom da upije masnoću, pa poslužite sa mješavinom od špinata, crvenog luka i feta sira.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.