Pohovane kriške od sira
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Sir trapist:
300 grama
Jaja:
1 komad
Brašno:
200 grama
Prezla:
200 grama
Ulje:
Po želji
Sol:
Po želji
Instrukcije
Sir izrezati na malo deblje kriške, u obliku trouglova.
Svaku krišku sira uvaljati prvo u brašno, zatim u umućeno jaje, pa u prezlu.
Sir peći u tavi, na zagrijanom ulju, dok ne dobije zlatnu boju s obje strane.
Kada se ispeče, sir staviti na papirni ubrus, kako bi se upila suvišna masnoća, pa nakon toga poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.