Pohovane paprike
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 30 minuta
Sastojci
Paprike:
1 kilogram
Jaja:
2 komada
Sir trapist:
250 grama
Prezla:
Po želji
Brašno:
Po želji
Instrukcije
Paprike oprati, a zatim ispeći u rerni.
Nakon što se ispeku, prekriti ih folijom, pa nakon nekoliko minuta oguliti.
Očistiti unutrašnjost paprika, a zatim ih napuniti sirom.
Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezlu.
Paprike peći u tavi, na zagrijanom ulju, dok ne dobiju, zlatno-smeđu boju s obje strane.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.