Pohovane paprike punjene sirom i suhim mesom
Sastojci
Instrukcije
Paprike operite, očistite u unutra, poredajte u pleh za pečenje, pa stavite u rernu sa temperaturom od 250 °C.
Paprike pecite dok se na ljusci ne počnu stvarati mjehurići, oko 15 minuta.
Izvadite paprike iz rerne, prekrijte ih vlažnom krpom i plastičnom dolijom ili vrećicom.
Dok se paprike hlade, u međuvremenu isjeckajte pileća prsa na sitne kockice.
U tavi, na zagrijanom ulju propržite crveni luk, a zatim dodajte pileća prsa i mješavinu začina.
Pržite ih 5-6 minuta, a zatim skinite s vatre.
Sir naribajte, a suho meso isjeckajte sitno.
U jednoj posudi pomiješajte ohlađena pileća prsa, bez ulja, suho meso i sir.
Kada se ohlade, paprike ogulite, pa ih napunite pripremljenim filom.
Uvaljajte ih u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezlu.
Stavite ih u tavu sa sagrijanim uljem i pržite dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
Poslužite uz prilog po želji, npr. pečeni krompir sa vrhnjem za kuhanje.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.