Pohovane pileće kuglice
Sastojci
Instrukcije
U slanoj vodi obariti pileće filete, pa ih iscijediti.
Kada se ohlade, filete sitno isjeckati.
U posebnoj posudi otopiti puter, staviti jednu kašiku brašna, postepeno dodavati mlijeko, miješati dok se smjesa ne zgusne i na kraju dodati mješavinu začina.
U posudu gdje se nalaze isjeckani fileti postepeno dodavati napravljeni sos i miješati dok se ne dobije smjesa pogodna za oblikovanje kuglica.
Ruke premazati uljem, pa od napravljene smjese oblikovati kuglice.
Uvaljati ih u brašno, zatim u jaje, pa u prezlu i peći na vrelom ulju dok ne porumene.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.