Pohovane pileće rolnice
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
500 grama
Feta sir:
200 grama
Sir trapist:
250 grama
Pavlaka:
200 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Peršin:
Po želji
Brašno:
Po želji
Jaja:
2 komada
Prezla:
Po želji
Instrukcije
Pileće filete istući kuhinjskim čekićem i posoliti.
U jednoj od kuhinjskih posuda pomiješati pavlaku, feta sir, biber, naribani sir trapist i peršum.
Filete premazati pripremljenim namazom.
Urolati ih i učvrstiti čačkalicama.
Peći ih na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.