Pohovane pileće rolnice

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Pohovane pileće rolnice

Sastojci

Pileći fileti:
500 grama
Feta sir:
200 grama
Sir trapist:
250 grama
Pavlaka:
200 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Peršin:
Po želji
Brašno:
Po želji
Jaja:
2 komada
Prezla:
Po želji

Instrukcije

  1. Pileće filete istući kuhinjskim čekićem i posoliti.

  2. U jednoj od kuhinjskih posuda pomiješati pavlaku, feta sir, biber, naribani sir trapist i peršum.

  3. Filete premazati pripremljenim namazom.

  4. Urolati ih i učvrstiti čačkalicama.

  5. Peći ih na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.