Pohovane teleće šnicle
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Teleće šnicle:
5 komada
Jaja:
4 komada
Prezla:
3 kilograma
Sol:
Po želji
Ulje:
Po želji
Brašno:
Po želji
Pomfrit:
Po želji
Kečap:
Po želji
Instrukcije
Šnicle istući kuhinjskim čekićem, posoliti i uvaljati u brašno.
Potopiti ih u jaja, zatim uvaljati u prezlu, ponovo potopiti u smjesu od jaja i staviti da se peku na prethodno zagrijanom ulju.
Šnicle peći na laganoj temperaturi dok ne dobiju zlatnu boju.
Ispečene šnicle obložiti papirom, kako bi se upila suvišna masnoća.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.