Pohovani karfiol
Sastojci
Instrukcije
Cvjetove karfiola operite pod hladnom, tekućom vodom, stavite ih u šerpu i posolite.
Dodajte dovoljno vode da se potope cvjetovi i stavite na umjerenu temperaturu da kuha.
Kada voda proključa, kuhajte još 15 minuta, pa procijedite tečnost.
Skuhani karfiol bi trebao biti mekan, pazeći da se ne raspada.
Skuhane cvjetove karfiola potopite u umućeno jaje, a zatim u prezlu.
Pecite ih u tavi, na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Poslužite ih uz pire ili rižu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.