Pohovani kotleti
Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Goveđi kotleti:
4 komada
Žumanca:
1 komad
Prezla:
40 grama
Biljna mast:
50 grama
Kuhani krompir:
Po želji
Brašno:
2 kašike
Instrukcije
Pospite kotlete s soli i biberom.
Zatim ih umiješajte u brašno, žumance i prezlu.
Zagrijte masnoću u tavi i pecite kotlete, po 6 minuta sa svake strane.
Izvadite na zagrijan tanjir i poslužite uz kuhani krompir.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.