Pohovani mozak

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta
Pohovani mozak

Sastojci

Teleći mozak:
250 grama
Mlaćanica:
500 mililitara
Brašno:
1 šolja
Maslinovo ulje:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Jaja:
1 komad

Instrukcije

  1. Detaljno očistite mozak, uklonite membrane.

  2. Potopite mozak u slanu vodu na kratko vrijeme pa ga izrežite na 1cm debele šnicle.

  3. Umutite jaja u maloj zdjelu s električnim mikserom na srednjoj brzini 1 minutu.

  4. Jajima dodajte mlijeko i još malo mutite.

  5. Prosijte brašno i prašak za pecivo, posolite i pobiberite pa dodajte u smjesu sa jajima.

  6. Uvaljate šnicle u smjesu.

  7. Pržite na tavi dok šnicle ne dobiju zlatnu boju, okrenite jednom.

  8. Poslužite sa kiflama, uz luk, krastavice ili drugu salatu po želji naravno.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.