Pohovani pureći fileti
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Pureći fileti:
400 grama
Brašno:
1/4 šolje
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Jaja:
1 komad
Voda:
2 kašike
Prezla:
1 šolja
Parmezan:
1/2 šolje
Maslo:
1/4 šolje
Peršun:
Po želji
Instrukcije
Umiješajte filete u brašno, zatim u smjesu s jajetom i vodom a na kraju u prezlu pomiješanu sa sirom. Ostavite da odstoje 5 minuta.
Rastopite maslo u tavi na visokoj temperaturi, dodajte filete i pecite 3 minute sa svake strane.
Pospite peršunom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.