Pohovani riblji fileti sa tartar sosom
Sastojci
Instrukcije
Najprije napravite tartar sos tako što ćete pomiješati majonezu, limunovu koru, kapari, krastavce i peršun.
Dodajte začine po želji, sve dobro izmiješajte i ostavite u frižider.
U posebnoj posudi pomiješajte palentu, bijeli luk u prahu, sol, biber i limunovu koru.
Jaje umutite u manjoj posudi.
Svaki komad ribe potopite u jaje, a zatim i u mješavinu od palente.
Ostavite u frižider 10 minuta.
U međuvremenu pomiješajte rotkvicu, avokado i listove salate.
Pospite ovu mješavinu limunovim sokom i jednom kašikicom ulja.
U tavi zagrijte ulje, a zatim ujednačeno ispržite s obje strane riblje filete koji su stajali u frižideru.
Stavite ih na papirni ubrus kako bi se upila masnoća, a zatim poslužite uz pomfrit , pripremljenu salatu i tartar sos.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.