Povrtna čorba s puretinom
Sastojci
Instrukcije
U šerpu s vodom stavite krompir, celer, crveni luk i puretinu.
Nakon što voda proključa, smanjite temperaturu i kuhajte dok krompir ne omekša, oko 20 minuta.
Dodajte mješavinu začina, sol i biber.
U posebnoj posudi istopite maslac, zatim dodajte brašno.
Kuhajte na umjerenoj temperaturi uz konstantno miješanje, dok ne dobijete gustu, glatku masu, oko 1 minut.
Polahko dodajite mlijeko i kuhajte još 4-5 minuta uz neprestano miješanje dok se smjesa ne zgusne.
Prelijte smjesu u čorbu, promiješajte, kuhajte još nekoliko minuta, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.