Povrtna čorba s puretinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 20 minuta
Povrtna čorba s puretinom

Sastojci

Krompir:
800 grama
Celer:
75 grama
Crveni luk:
75 grama
Kuhana puretina:
100 grama
Voda:
80 mililitara
Mješavina začina:
2 kašike
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Maslac:
5 kašika
Mlijeko:
500 mililitara

Instrukcije

  1. U šerpu s vodom stavite krompir, celer, crveni luk i puretinu.

  2. Nakon što voda proključa, smanjite temperaturu i kuhajte dok krompir ne omekša, oko 20 minuta.

  3. Dodajte mješavinu začina, sol i biber.

  4. U posebnoj posudi istopite maslac, zatim dodajte brašno.

  5. Kuhajte na umjerenoj temperaturi uz konstantno miješanje, dok ne dobijete gustu, glatku masu, oko 1 minut.

  6. Polahko dodajite mlijeko i kuhajte još 4-5 minuta uz neprestano miješanje dok se smjesa ne zgusne.

  7. Prelijte smjesu u čorbu, promiješajte, kuhajte još nekoliko minuta, pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.