Povrtno varivo

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 20 minuta
Povrtno varivo

Sastojci

Mrkve:
2 komada
Kupus:
4 lista
Grašak:
150 grama
Krompir:
200 grama
Paprike:
2 komada
Brašno:
20 grama
Crvena paprika:
1 kašičica
Ulje:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Peršun:
Po želji
Crveni luk:
1 glavica
Kocka za supu:
1 komad

Instrukcije

  1. Oprati i očistiti povrće, zatim mrkvu isjeći kružno, listove kupusa naribati, a papriku i krompir isjeći na manje komade.

  2. Luk sitno isjeckati i propržiti na ulju, zatim dodati pripremljeno povrće zajedno sa graškom i dinstati dok ne omekša.

  3. U jednu od kuhinjskih posuda staviti vodu s kockom za supu da prokuha, pa ovu tečnost za vrijeme dinstanja postepeno dodavati u povrće i miješati.

  4. U smjesu dodati i zapršku napravljenu od brašna i crvene paprike, listove peršuna, dodati i vodu po potrebi i ostaviti kratko da se kuha.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.