Povrtno varivo
Sastojci
Instrukcije
Oprati i očistiti povrće, zatim mrkvu isjeći kružno, listove kupusa naribati, a papriku i krompir isjeći na manje komade.
Luk sitno isjeckati i propržiti na ulju, zatim dodati pripremljeno povrće zajedno sa graškom i dinstati dok ne omekša.
U jednu od kuhinjskih posuda staviti vodu s kockom za supu da prokuha, pa ovu tečnost za vrijeme dinstanja postepeno dodavati u povrće i miješati.
U smjesu dodati i zapršku napravljenu od brašna i crvene paprike, listove peršuna, dodati i vodu po potrebi i ostaviti kratko da se kuha.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.