Proljetna salata sa piletinom i povrćem
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
12 kriški
Brokule:
2 glavice
Celer:
250 grama
Mladi luk:
125 grama
Zeleno grožđe:
250 grama
Crveno grožđe:
250 grama
Grožđice:
125 grama
Bademi:
125 grama
Majoneza:
250 mililitara
Bijeli ocat:
1 kašika
Šećer:
65 grama
Narandža:
1 komad
Instrukcije
Pileća prsa ispržite u tavi na zagrijanom ulju.
Pomiješajte ih u većoj zdjeli sa brokulom, celerom, lukom, grožđem, grožđicama i bademima.
U posebnoj posudi pomiješajte majonezu, ocat i šećer.
Prelijte ovaj dresing preko sastojaka u zdjeli i ostavite salatu u frižider do posluživanja.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.