Pržene tikvice sa kukuruzom
Služi: 1 osobuKuhanje: 12 minutaPriprema: 3 minuta
Sastojci
Tikvice:
1 komad
Luk:
1/2 glavice
Kopar:
1/4 kašičice
Maslo:
1 kašika
Konzervisani kukuruz:
400 grama
Sok od limuna:
2 kašičice
Instrukcije
Zagrijte maslo u tavi na srednjoj temperaturi.
Dodajte tikvice u tavu zajedno sa lukom i pecite dok povrće ne omekša.
Umiješajte kukuruze i sok od limuna. Pirjajte 1-2 minute uz konstantno miješanje ili dok se smjesa dobro ne zagrije.
Skinite s vatre i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.