Prženi krompir s parmezanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Prženi krompir s parmezanom

Sastojci

Krompir:
7 komada
Crvena paprika:
3/2 kasicica
Biber:
1/2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Ulje:
3 kašike
Parmezan:
5 kašika
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice

Instrukcije

  1. Krompir ogulite, operite i izrežite na kockice.

  2. U posebnoj posudi pomiješajte papriku, biber, sol, bijeli luk u prahu i parmezan.

  3. Izmiješane sastojke pomiješajte s krompirom.

  4. U posudu za pečenje premazanu uljem stavite krompir i pecite 45 minuta na 250°C.

  5. Povremeno krompir promiješajte kašikom kako se ne bi zalijepio za dno pleha.

  6. Poslužite uz omiljenu vrstu mesa.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.