Prženi krompir sa kaduljom i narandžom
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Krompir:
1 kilogram
Bijeli luk:
4 češnja
Kora od narandže:
1 komad
Kadulja:
10 listova
Maslac:
4 kašike
Instrukcije
Krompir oguliti i kuhati 10-ak minuta u slanoj, proključaloj vodi.
Narandžinu koru izrezati na duge, uske trake, a bijeli luk sitno isjeckati.
Zagrijati tavu, dodati maslac, bijeli luk, narandžinu koru i kadulju, pa pržiti 30-ak sekundi.
Dodati krompir, kratko propržiti uz miješanje, pa cijelu mješavinu staviti u rernu da se peče 45 minuta na 220 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.