Prženo povrće sa rižom i susamom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Prženo povrće sa rižom i susamom

Sastojci

Povrtna supa:
400 mililitara
Riža:
175 grama
Margarin:
1 kašika
Susam:
1 kašika
Ulje:
2 kašike
Šparoge:
250 grama
Paprika:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Gljive:
400 grama
Mljeveni đumbir:
2 kašike
Bijeli luk:
1 kašičica
Soja sos:
3 kašike
Soja sos:
1 kašika

Instrukcije

  1. U šerpi istopite margarin, pa dodajte supu i rižu.

  2. Kada smjesa proključa,smanjite temperaturu, poklopite posudu i ostavite da krčka, dok se tečnost ne upije.

  3. Na manji pleh stavite susam i pecite u rerni na 175 °C 5-6 minuta.

  4. U međuvremenu u tavi sa zagrijanim uljem ispržite zajedno šparoge, gljive, luk, đumbir, oko 10 minuta.

  5. Kada ispržite povrće dodajte soja sos i zadržite na vatri 30-ak sekundi.

  6. Skinite s vatre, dodajte susamovo ulje i sjemenke,promiješajte,pospite sos preko riže i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.