Prženo povrće sa rižom i susamom
Sastojci
Instrukcije
U šerpi istopite margarin, pa dodajte supu i rižu.
Kada smjesa proključa,smanjite temperaturu, poklopite posudu i ostavite da krčka, dok se tečnost ne upije.
Na manji pleh stavite susam i pecite u rerni na 175 °C 5-6 minuta.
U međuvremenu u tavi sa zagrijanim uljem ispržite zajedno šparoge, gljive, luk, đumbir, oko 10 minuta.
Kada ispržite povrće dodajte soja sos i zadržite na vatri 30-ak sekundi.
Skinite s vatre, dodajte susamovo ulje i sjemenke,promiješajte,pospite sos preko riže i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.