Pšenična supa s povrćem
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Pšenica:
70 grama
Ulje:
3 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Celer:
250 grama
Poriluk:
150 grama
Pavlaka:
3 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Voda:
1 litar
Instrukcije
Luk sitno isjeckati.
Celer i poriluk izrezati na tanke kolutove.
U šerpi, na zagrijanom ulju propržiti luk, zatim dodati izrezani celer i poriluk.
Pržiti nekoliko minuta, pa dodati pšenicu koja je prenoćila potopljena u vodi.
Staviti začine i sve sastojke zaliti vodom.
Smjesu kuhati dok pšenica i povrće ne omekšaju.
Kada se skuhaju, ismiksati sastojke, umiješati pavlaku, pa poslužiti supu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.