Puding od peciva

Služi: 1 osobuKuhanje: 65 minutaPriprema: 10 minuta
Puding od peciva

Sastojci

Pecivo:
250 grama
Mlijeko:
375 mililitara
Maslo:
100 grama
Šećer:
100 grama
Žumanca:
2 komada
Bademi:
50 grama
Grožđice:
50 grama
Sol:
Po želji
Kora od limuna:
Po želji
Bjelanca:
2 komada
Brašno:
Po želji
Umak od trešanja:
Po želji

Instrukcije

  1. Stavite narezane komadiće peciva u zdjelu.

  2. Prelijte mlijekom i ostavite da se natopi uz povremeno miješanje.

  3. Dodajite malo po malo maslac.

  4. U natopljeno pecivo umiješajte šećer, žumanca, bademe, sol i grožđice.

  5. Dodajte limunovu koricu i bjelanca.

  6. Cijelu masu pažljivo stavite u kalup, koji ste predhodno namazali i posuli brašnom.

  7. Kalup zatvorite s poklopcom a zatim ga stavite u lonac s kipućom vodom.

  8. Napravljeni puding poslužite hladan ili topao uz umak od trešanja.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.