Puding s rižom
Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Kuhana riža:
1 šolja
Rižino mlijeko:
2 šolje
Maslo:
1 kašika
Jaja:
2 komada
Šećer:
1/2 šolje
Ekstarkt vanilije:
1/2 kašičice
Grožđice:
1/4 šolje
Cimet:
Po želji
Instrukcije
Kuhajte rižu, maslo i mlijeko 8 minuta.
U posebnoj zdjeli umutite jaja, šećer, ekstrakt vanilije, grožđice i cimet.
Pomiješajte napravljene dvije smjese a zatim ih prespite u podmazanu posudu za pečenje.
Pospite prstohvat cimeta po vrhu i pecite 40 minuta na temperaturi od 170 °C.
Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.