Punjene tikvice kojima ne možete odoljeti

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 20 minuta
Punjene tikvice kojima ne možete odoljeti

Sastojci

Tikvice:
2 komada
Crveni luk:
1 glavica
Smrznuto povrće:
120 grama
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Ulje:
Po želji
Riža:
100 grama
Povrtna supa:
430 mililitara
Sir trapist:
100 grama
Sjemenke suncokreta:
Po želji

Instrukcije

  1. Tikvice operite, uzduž prepolovite i kašikom izvadite njihovo meso.

  2. U tavi zagrijte ulje, dodajte meso od tikvica,biber,sol i sitno isjeckani crveni luk.

  3. Pržite oko 10 minuta uz konstantno miješanje.

  4. Dodajte mješavinu povrća, pa nastavite prženje još 10 minuta.

  5. Stavite rižu u povrtnu supu, kuhajte dok ne omekša i upije svu tečnost.

  6. Pomiješajte rižu, naribani sir i mješavinu povrća.

  7. Tikvice posolite i premažite uljem, pa ih napunite pripremljenom smjesom.

  8. Pospite ih sjemenkama suncokreta, stavite u rernu i pecite 25 minuta na 175 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.