Punjeni fileti
Sastojci
Instrukcije
Priprema file-a: Otvoriti file.
Isjeci sudzuku i salamu na male sitne kockice.
Pomijesati salamu i sudzuku sa pavlakom i zacinima.
Staviti dvije supene kasike smjese u file i zatvoriti cackalicom.
Piletina se przi 10tak 15 minuta na zaru ili gril tavi jer ne zahtijeva ulje, poslije se stavi u mikrovalnu ili rernu na 10-tak do 15 minuta da pusti sok unutrasnje smjese i da dodatno omeksa.
Kada izvadite piletinu iz rerne sjecete je po zelji i stavljate na podlogu tj pleskavicu od krompira, zatim dodate preliv od parike.
Podloga za file je slijedeca:Skuhani i oguljeni krompir izrendati i dodati jaja i vegetu i polako uz mjesanje dodavati brasno.
Smjesa mora biti takva da se moze oblikovati, znaci ne pre gusta i ne pre mljecava.
Zatim napraviti male pljeskavice i "isprziti" ih u tavi.
Priprema sosa tj preliva: ispeci papriku na suho (bez ulja), oguliti je i isjeci na kockice, prziti je u tavi sa vrhnjem i dodati biber.
Prijatno :D
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.