Punjeni fileti

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 30 minuta
Punjeni fileti

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Sudžuk:
10 kriški
Salama:
8 kriški
Pavlaka:
1 pakovanje
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Krompir:
1500 grama
Jaja:
2 komada
Brašno:
1 prstohvat
Vegeta:
1 prstohvat
Crvena paprika:
1 komad
Vrhnje za kuhanje:
1 pakovanje
Biber:
1 prstohvat

Instrukcije

  1. Priprema file-a: Otvoriti file.

  2. Isjeci sudzuku i salamu na male sitne kockice.

  3. Pomijesati salamu i sudzuku sa pavlakom i zacinima.

  4. Staviti dvije supene kasike smjese u file i zatvoriti cackalicom.

  5. Piletina se przi 10tak 15 minuta na zaru ili gril tavi jer ne zahtijeva ulje, poslije se stavi u mikrovalnu ili rernu na 10-tak do 15 minuta da pusti sok unutrasnje smjese i da dodatno omeksa.

  6. Kada izvadite piletinu iz rerne sjecete je po zelji i stavljate na podlogu tj pleskavicu od krompira, zatim dodate preliv od parike.

  7. Podloga za file je slijedeca:Skuhani i oguljeni krompir izrendati i dodati jaja i vegetu i polako uz mjesanje dodavati brasno.

  8. Smjesa mora biti takva da se moze oblikovati, znaci ne pre gusta i ne pre mljecava.

  9. Zatim napraviti male pljeskavice i "isprziti" ih u tavi.

  10. Priprema sosa tj preliva: ispeci papriku na suho (bez ulja), oguliti je i isjeci na kockice, prziti je u tavi sa vrhnjem i dodati biber.

  11. Prijatno :D

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.