Punjeni krompir sa tunom i sirom
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte rernu na 190°C. Probodite viljuškom krompire sa svih strana, zatim ih stavite u mikrovalnu rernu na 10 minuta. Premjestite ih na pleh za pečenje, premažite uljem, pa pecite 45 minuta ili dok ne postanu hrskavi i mekani.
Raspolovite krompire i izdubite sredinu, stavljajući je u zdjelu. Pomiješajte je sa ribanim sirom, narezanim mladim lukom, tunom i sitno sjeckanim peršunom, pa vratite smjesu natrag u ljuske krompira. Pecite ponovno 15 minuta ili dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi.
U međuvremenu, kao prilog ovom jelu pomiješajte salatu i krastavac u zdjeli, sa malo jogurta s strane.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.