Punjeni krompir sa tunom i sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Punjeni krompir sa tunom i sirom

Sastojci

Krompir:
4 komada
Maslinovo ulje:
1 kašičica
Cheddar sir:
75 grama
Mladi luk:
50 grama
Konzervisana tunjevina:
2 konzerve
Peršun:
15 grama
Zelena salata:
1 glavica
Krastavac:
1 komad
Prirodni jogurt:
100 grama

Instrukcije

  1. Zagrijte rernu na 190°C. Probodite viljuškom krompire sa svih strana, zatim ih stavite u mikrovalnu rernu na 10 minuta. Premjestite ih na pleh za pečenje, premažite uljem, pa pecite 45 minuta ili dok ne postanu hrskavi i mekani.

  2. Raspolovite krompire i izdubite sredinu, stavljajući je u zdjelu. Pomiješajte je sa ribanim sirom, narezanim mladim lukom, tunom i sitno sjeckanim peršunom, pa vratite smjesu natrag u ljuske krompira. Pecite ponovno 15 minuta ili dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi.

  3. U međuvremenu, kao prilog ovom jelu pomiješajte salatu i krastavac u zdjeli, sa malo jogurta s strane.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.