Punjeno pile
Sastojci
Instrukcije
Luk sitno isjeći i propržiti na maslacu, zatim dodati očišćene i isjeckane gljive, biber, sol i sve dinstati dok ne ispari tekućina.
Jetricu isjeći na manje dijelove i izdinstati, pa je dodati u pripremljene gljive.
Hljeb potopiti u mlijeko, pa ocijediti.
Bijeli luk i peršun sitno izrezati.
Ocijeđeni hljeb, bijeli luk, peršun i jaje staviti u smjesu sa gljivama i jetricom, sve izmiješati i ovim filom napuniti pile.
Pile okolo posoliti, pobiberiti i po želji utrljati još neke začine. Navući pileću kožicu na otvor i učvrstiti čačkalicom, kako fil ne bi ispadao.
U uljem premazanu posudu za pečenje staviti pile, nasuti malo vode i peći 60 minuta na 250 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.