Pureća salata sa tjesteninom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta
Pureća salata sa tjesteninom

Sastojci

Makaroni:
250 grama
Kuhana puretina:
500 grama
Crvena paprika:
1 komad
Zelena paprika:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Kiseli krastavci:
15 komada
Cherry paradajz:
250 grama
Majoneza:
200 mililitara
Kiselo vrhnje:
125 mililitara
Bijeli ocat:
1 kašika
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Bijeli luk:
2 češnja
Goveđa kocka:
1 komad

Instrukcije

  1. U slanoj vodi skuhajte makarone.

  2. Kada ih skuhate i procijedite, stavite ih u veću zdjelu, pa pomiješajte sa skuhanom puretinom, isjeckanim paprikama, lukom, krastavcima i paradajzom.

  3. U posebnoj posudi pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje, izmrvljenu goveđu kocku, ocat, sol, biber, bijeli luk i 100 ml vode od kiselih krastavaca.

  4. Sjedinite sa makaronima i ostali sastojcima, ostavite u frižider i zadržite nekoliko sati prije posluživanja.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.