Pureće ćufte sa špagetima
Sastojci
Instrukcije
U jednu posudu stavite mljevenu puretinu, prezlu i pola od pripremljene količine bijelog luka.
Dodajte začine po želji, pa sve izmiješajte.
Od ove smjese oblikujte 12 loptica, pa ostavite da odstoje 10 minuta.
U međuvremenu zagrijte ulje u tavi, pa dodajte crveni luk, mrkvu i preostali bijeli luk.
Kuhajte 5-6 minuta dok sastojci ne omekšaju.
Dodajte sjemenke mirođije i kuhajte nekoliko sekundi.
Stavite izdrobljeni paradajz sa pola čaše vode, pa umiješajte paradajz sos.
Dodajte začine, pa ostavite da krčka 15-ak minuta dok se ne zgusne smjesa.
Mikserom mutite smjesu dok ne postane glatka.
U tavi na zagrijanom ulju ispržite ćufte, a zatim ih stavite u pripremljeni sos da malo krčkaju u njemu.
Poslužite ih uz špagete.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.