Pureće meso filovano u listovima zelja
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri.
Dodajte nasjeckani crveni luk i celer. Posolite, pobiberite i pospite bijelim lukom u prahu.
Kuhajte 3-5 minuta dok luk ne postane staklast, zatim dodajte mljeveno pureće meso.
Razbijte meso u tavi pomoću drvene kašike i kuhajte dok potpuno ne bude gotovo, otprilike 5-8 minuta. Po želji ocijedite višak masnoće. Smanjite vatru na srednje nisku.
Dodajte paradajz pastu, jabučni ocat, smeđi šećer i Worcestershire sos. Dobro promiješajte da se sve dobro sjedini.
Posipajte chili prah i suhi senf. Dobro promiješajte.
Pokrijte i kuhajte dok većina tekućine ne ispari, otprilike 3-5 minuta.
Promiješajte i kašikom stavljajte smjesu na listove zelja.
Posipajte sa malo rendanog Cheddar sira (ili nekog drugog sira po želji) i poslužite. Uživajte!
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.