Pureće meso filovano u listovima zelja

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Pureće meso filovano u listovima zelja

Sastojci

Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Celer:
1 šolja
Bijeli luk u prahu:
1 kašičica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Mljevena puretina:
450 grama
Paradajz pasta:
1 konzerva
Pileći temeljac:
1 šolja
Jabučni ocat:
1 kašika
Smeđi šećer:
2 kašike
Worcestershire sos:
3 kašike
Chilli u prahu:
3 kašičice
Senf u prahu:
1 kašičica
Zelje:
10 listova
Cheddar sir:
115 grama

Instrukcije

  1. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri.

  2. Dodajte nasjeckani crveni luk i celer. Posolite, pobiberite i pospite bijelim lukom u prahu.

  3. Kuhajte 3-5 minuta dok luk ne postane staklast, zatim dodajte mljeveno pureće meso.

  4. Razbijte meso u tavi pomoću drvene kašike i kuhajte dok potpuno ne bude gotovo, otprilike 5-8 minuta. Po želji ocijedite višak masnoće. Smanjite vatru na srednje nisku.

  5. Dodajte paradajz pastu, jabučni ocat, smeđi šećer i Worcestershire sos. Dobro promiješajte da se sve dobro sjedini.

  6. Posipajte chili prah i suhi senf. Dobro promiješajte.

  7. Pokrijte i kuhajte dok većina tekućine ne ispari, otprilike 3-5 minuta.

  8. Promiješajte i kašikom stavljajte smjesu na listove zelja.

  9. Posipajte sa malo rendanog Cheddar sira (ili nekog drugog sira po želji) i poslužite. Uživajte!

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.