Pureći sendviči sa sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Jaja:
1 komad
Mlijeko:
1/2 šolje
Prezla:
3/4 šolje
Sol:
1/2 kašičice
Ružmarin:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Kuhana puretina:
450 grama
Džem od malina:
1/2 šolje
Hljeb:
8 kriški
Švicarski sir:
8 kriški
Instrukcije
U plitkoj posudi umutite jaje i mlijeko. Pomiješajte u drugoj posudi prezlu, sol, ružmarin i biber.
Umiješajte puretinu prvo u smjesu s mlijekom a zatim u smjesu sa prezlom.
Poredajte filete u podmazanu posudu za pečenje i pecite u pećnici 15 minuta na temperaturi od 200 °C, uz jedno okretanje.
Premažite hljeb sa džemom, dodajte sir i zapečene filete pa napravite sendviče.
Poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.