Puretina s paprikom
Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Suncokretovo ulje:
2 kašičice
Bijeli luk:
1 češanj
Puretina:
100 grama
Crvena paprika:
1/2 komada
Zelena paprika:
1/2 komada
Zeleni luk:
1 glavica
Umak od soje:
2 kašičice
Voda:
2 kašike
Sok od narandže:
1 kašika
Đumbir:
1 kašičica
Kuhana riža:
1/2 šolje
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi na visokoj temperaturi.
Dodajte bijeli luk i puretinu. Pecite 5 minuta uz konstantno miješanje.
Dodajte paprike i luk pa pecite još 1 minutu ili dok ne omekašaju.
Umiješajte umak od soje, vodu, sok od narandže i đumbir. Kuhajte 3-4 minute uz povremeno miješanje.
Skinite i poslužite uz rižu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.